Frisse Komkommersalade

Ingrediënten voor twee personen

  • 1 kleine komkommer
  • 1 theel. zeezout
  • een plukje tuinkers of alfalfa
  • 1 stengelui of knoflook, fijngesneden
  • 1 eetl. kappertjes of olijvenstukjes

Dressing:

  • een paar muntblaadjes, fijngesneden
  • een aantal dragonblaadjes, fijngesneden
  • 3 eetl. azijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout 

Bereidingswijze

 

Was en schil de komkommer, snijd er dobbelsteentjes van en strooi er grof zout over. Laat het minimaal een half uur staan. Spoel daarna de komkommerblokjes af met water en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Maak de dressing. Meng de komkommer met de kappertjes of olijfstukjes, ui of knoflook en de dressing.

 

 

Decoreer de salade met tuinkers, alfalfa of een paar muntblaadjes. Variatie met yoghurtdressing: In plaats van olie en azijn kunt u ook een scheut romige volle yoghurt gebruiken voor de dressing. Deze komkommersalade is heerlijk verfrissend bij pittig gekruide gerechten.