Fruitige Kwarktaart

Ingrediënten

  • 160 gram koekjes met citroen
  • 50 gram kokosolie, gesmolten
  • 1 beker sojakwark
  • 8 gram agar-agar
  • sap van 2 citroenen
  • 8 eetlepels bosvruchtenjam
  • 2 eetlepels suiker of agavesiroop
  • 300 gram rood fruit
  • als versiering munt, basilicum, citroenmelisse

Bereidingswijze

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of tussen twee theedoeken. Roer de kokosolie erdoorheen.

 

Bekleed een springvorm met bakpapier en druk de kruimels in de bodem. Zet de springvorm even in de koelkast.

 

Doe de jam met het citroensap in een pannetje en verwarm het tot het kookt.

Los de agar-agar op in een beetje water. Voeg dit toe aan de jam en laat 1 minuutje meekoken. Haal het pannetje van het vuur.

 

Roer de sojakwark met het zoetmiddel erdoor heen.

Schep op de kruimelbodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Versier de taart met de vruchten en de kruidenbaadjes.