Gegratineerde Pompoen

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 kleine pompoen
  • 1 grote ui
  • 150 g haver
  • 2 tenen knoflook
  • handje rozijnen
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn naaldjes
  • 1/2 tl. kaneel
  • zeezout naar smaak
  • 200 g belegen kaas
  • olijfolie

Bereidingswijze

 Haver koken zoals op de verpakking beschreven staat. Rozijnen weken in heet water. Ui pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Uien fruiten in olie in een pan met dikke bodem. Pompoen halveren, met een lepel het zaad verwijderen, in kleine stukjes snijden,

 

met een klein scheutje water toevoegen aan de uien en in ongeveer 10 min. gaar stoven. Grill voorverwarmen. Kaas in plakken schaven. Rozemarijn tot poeder malen in een vijzel. Haver indien nodig afgieten en mengen met rozijnen, zout, kaneel en rozemarijn. Knoflook boven de haver uitpersen. Ovenschaal invetten met olie. 

Haver in de schaal scheppen. Pompoen boven op de haver scheppen. Pompoen afdekken met kaas. Pompoenschotel ongeveer 10 min. in de grill zetten totdat de kaas een bruin korstje heeft. Lekker met een salade van veldsla of winterpostelein. Tip: Leg een laagje zuurkool tussen de haver en de pompoen.