Gevulde paprika

Ingrediënten voor twee personen

  • 100 g couscous

  •  

    water of groentebouillon   
  • 2 sjalotjes, gehakt
  • 1 el olie
  • 2 puntpaprika's
  • 2 stengels groenselderij
  • 2 dadels, ontpit en in stukjes
  • 2 el amandelen fijngehakt
  • snufje kaneel
  • 2 grote el geraspte wilde weide belegen of een andere pittige kaas

 


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook wat water of bouillon. Doe de couscous in een kom en schenk er zoveel water of bouillon bij dat het precies onder staat. Dek af en laat 15 minuten wellen.

 

 

 

 

Fruit de sjalot en de stukjes groenselderij in wat olie tot ze glazig worden.

Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Schep de sjalot en de groenselderij met de dadels,de amandelen en het kaneelpoeder door de couscous, proef of er nog zout bij moet.

 

Vul de paprika' s met het couscousmengsel en strooi de geraspte kaas erover.

 

Zet een half uurtje in de oven