Grandioze Venkel

Ingrediënten voor twee personen

  •   1 venkelknol 
  •   1/2 krop ijsbergsla
  •   600 g aardappelen 
  •   een handje hazelnoten,grof gehakt      
  •   2 eetl. melk
  •   2 eieren
  •   50 g geraspte kaas
  •   1 theel. chilipoeder
  •   peper en zout

      


Bereidingswijze

Schil de aardappels, kook ze bijna gaar en snijd ze in kleinere blokjes. Snijd de venkel in schijven of blokjes en de ijsbergsla in reepjes. Verwarm de oven voor op 200ºC.

 Vet een ovenschaal in en leg venkel en sla op de bodem. Verdeel de hazelnoten erover. Klop de eieren met melk, kaas, zout, peper en chilipoeder. Meng de aardappelstukjes met het ei-kaasmengsel

 

 

en verdeel dit over de nootjes. Bak de schotel in ongeveer 25 min. in de oven. Dien deze schotel op met een frisse salade.