Groene Asperges en Zalm uit de Oven

Ingrediënten voor twee personen

  • 250 gram groene asperges
  • 400 gram krieltjes (of andere vastkokende aardappels)
  • 2 zalmfilets
  • 3 citroenen
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie of ghee
  • zout en peper
  • verse takjes tijm (of 1 theelepel gedroogde)
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie of ghee    

Bereidingswijze

Kook de krieltjes 10 minuten voor. Giet af en laat even uitdampen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd grote exemplaren doormidden. Haal de taaiere uiteinden van de asperges af, gebruik ze eventueel voor in een lentebouillonnetje. Pers twee citroenen uit en snijd van de andere mooie dunne plakjes.

Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Meng het citroensap met de knoflook en vier eetlepels olijfolie of ghee. Plaats de zalmstukjes in het midden van een ingevette rechthoekige ovenschaal. Leg de asperges en de krieltjes ernaast. Besprenkel het geheel met het citroen-knoflookmengsel.

 

Zorg dat ook alle krieltjes bedekt zijn met de dressing. Maal er wat grof zeezout en peper overheen en strooi de kaas over de asperges. Leg de plakjes citroen op de zalm. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Controleer of de aardappeltjes een kleurtje hebben gekregen, de zalm ros'e is en de kaas over de asperges goudbruin.