Kruidige Indiase Linzenschotel

Ingrediënten voor twee personen

  • 250 gram gekookte franse linzen of uit blik
  • 200 gram wortel
  • 200 gram courgette
  • 100 gram uit
  • 1 flinke teen knoflook
  • 70-100 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel geelwortel
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • mespunt peper
  • eventueel creme fraiche als topping

Bereidingswijze

Laat de linzen uit blik in een vergiet uitlekken. Snijd de ui, knoflook, wortel en courgette in stukjes. Doe wat olie in een koekenpan. 

Laat het warm worden. Doe hierin de gesneden knoflook en ui. Fruit de ui en knoflook even. Voeg de wortel, courgette en specerijen toe. 

Roer even door. Smoor alles gaar in 10 minuten. Roer de linzen samen met de tomatenpuree door het groentemengel. Warm alles even op.