Knolselderij, Hazelnoot en Truffel soep

Ingrediënten voor zes personen

  • 1 eetlepelolie
  • bosje verse tijm samengebonden met 2 laurierblaadjes
  • 1 ui, gehakt
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 kilo knolselderij, geschild en in stukken
  • 200 gram aardappel, geschild en in stukken
  • 1 liter veganistische bouillon
  • 100 ml sojaroom
  • 50 gram geroosterde hazelnoten, gehakt
  • 1 eetlepel truffelolie

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan.

Fruit de ui, kruiden en wat zout 10 minuten.

Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de knolselder en aardappel toe en roer goed om. Breng op smaak met zout en peper.

 

 

Giet de bouillon erin en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen.

 

Haal de kruiden eruit en roer de sojaroom erdoor. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Roer er ½ eetlepel truffelolie door. Niet teveel ineens want het kan snel teveel zijn.

Strooi er voor het serveren de hazelnoten over en eventueel nog wat olie.