Loaded Nachos

Ingrediënten voor vier personen

  •  1 zak nacho corn chips
  • 150 g sperziebonen
  • 1 blikje zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blikje rode nierbonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit in plakjes
  • 1 rode paprika, zaadjes eruit en in reepjes
  • 1 potje maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g cashewnoten
  • 150 g geraspte kaas
  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 babyavocado's, in stukjes of schijfjes
  • 1 rode ui, in stukjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl oregano
  • 5 takjes koriander  

 


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180ºC. Leeg de zak nacho chips in een ovenschaal. Houd wat van de chips achter om later aan de rand van de schaal te steken of bovenop te verkruimelen. Meng de rest van de ingrediënten door elkaar, maar houd van alles nog een paar lepels achter om bovenop te strooien, dat staat mooier. 

Leg het bonenmengsel op de nachos en bestrooi met de kaas. Verkruimel wat chips en leg met de rest van het mengsel bovenop. Zet 20 minuten in de oven. Bestuif met een pietsie chilipoeder en strooi er nog wat korianderblaadjes over. Eet het met een lepel zure room of guacamole, een salsadip en een kneepje citroen of limoen. 

Om te garneren: snuf chilipoeder, nog wat korianderblaadjes, zure room, eventueel guacamole of een tomatensalsa, partjes citroen of limoen.