Soep van Oranje

Ingrediënten voor twee personen

 

      Wortel-rabarbersoep

  • 250 g wortelen
  • 1 stengel rabarber
  • 1/2 liter water
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout naar smaak
  • 1 scheutje slagroom
  • 1 ui
  • 1 theel. korianderzaad
  • 2 sprietjes bieslook
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

 

Wortelen wassen of schrappen, in plakjes snijden en in 10 à 15 min. gaar koken. Pureren door een roerzeef of staafmixer. Knoflook pellen en fijn hakken. Rabarber wassen. Voetje en bovenkant verwijderen en in kleine stukjes snijden. Rabarber en knoflook toevoegen aan de wortelen. Soep weer aan de kook brengen en op laag vuur laten pruttelen totdat de rabarber uit elkaar valt.

Soep afmaken met zout en een scheutje room.

Uien pellen, op zijn kontje (wortelkant) neerzetten en halveren. Ui met de platte kant op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui, de beide helften in 4 partjes snijden. De ui valt in ‘blaadjes’ uit elkaar. Zo nodig de blaadjes uit elkaar trekken. Olie verwarmen, ui toevoegen en een paar minuten roerbakken op een middelhoog vuur. Met een klein scheutje water en deksel in 5 min. gaar en zoet stoven.

Soep in kommen of borden scheppen. Uien erover verdelen.   

 

 

Koriander vijzelen of malen in een pepermolen en over de soep strooien.Bieslook knippen en over de soep strooien.

Tip: Uien zoals hierboven beschreven zijn met de lijnen van de groente mee gesneden. Hierdoor maak je de structuur van de ui minder kapot dan wanneer je haaks op de lijnen in snijdt. Hierdoor blijven de sappen meer in de ui, waardoor de ui smaakvoller is. Bovendien verdampen er minder sappen tijdens het snijden waardoor u minder last heeft van tranende ogen.