Slanke Courgette Spaghetti

Ingrediënten voor vier personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 1½ tl komijnzaadjes
  • ½ sinaasappel 
  • 2 el sesamolie 
  • 350 g gare zwarte bonen (of bonen naar keuze) 
  • 1 tl oregano 
  • ½ tl noripoeder 
  • 2 el cashewpasta 
  • peper en zout 
  • verse groene kruiden naar keuze
  • 1 flinke courgette 
  • wil je meer pit, voeg dan rode peper toe

Bereidingswijze

Hak de knoflook fijn. Rasp de gember. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Kneus het komijnzaad in een vijzel. Verhit een pan, voeg de olie toe en bak de knoflook, gember en komijn op een laag vuur tot het licht gaat geuren. Voeg de bonen en 2 dl water toe en warm op hoog vuur goed door. Voeg sinaasappelsap, oregano, noripoeder en cashewpasta toe.

Stamp met een aardappel-stamper (pureren met staafmixer kan ook) de helft van de bonen tot een saus en pas eventueel de dikte aan door bouillon of water toe te voegen. Voeg de overgebleven helft van de bonen weer toe. Breng op smaak met sinaasappelrasp, peper en zout. Was de courgette en maak er met de spiraalsnijder spaghetti van. Masseer de courgette in met 0,5 tot 1 tl. zout en laat 5 min staan.

 

Giet eventueel vrijgekomen vocht af. Doe groentespaghetti in een schaal, schenk de warme saus erover en garneer met verse groene kruiden. Voor het bereiden van de groentespaghetti kun je ook andere groenten kiezen zoals wortel, biet, courgette, komkommer, paprika, rettich, koolrabi, koolraap, knolselderij en pompoen.