Tuinbonenpesto

Ingrediënten voor tien   bruschetta’s:

  •  tuinbonen
  •  1/2 teentje knoflook, fijngehakt
  •  sap van een 1/2 citroen
  • 1 hand pecorninokaas, fijn geraspt
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • ciabatta of stokbrood
  • rucola

 

 


Bereidingswijze

Dop de tuinbonen en kook deze ongeveer 1 minuut. Dop de tuinbonen voor een tweede keer. Kook de tuinbonen nogmaals, ongeveer 3 minuten. Bewaar een paar tuinbonen om de bruschetta's mee te garneren. Doe de rest van de tuinbonen samen met

de knoflook in een kom en prak ze met een vork fijn(of gebruik een keukenmachine). Meng het citroensap en de Pecorinokaas erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Roer er zoveel olijfolie door totdat de juiste dikte ontstaat.

 Rooster het brood en wrijf eventueel met een beetje verse knoflook in en smeer de tuinbonenpesto erop. Maak het af met een klein handje rucola. Het is ook lekker om er wat stukjes mozzarella op te

leggen.