Verrassende Spitskool

Ingrediënten voor twee personen

  • 1/2 kleine kool in fijne repen gesneden
  • 1 geperste teen knoflook
  • 2 eieren
  • 1/2 kopje bloem
  • 3 in ringen gesneden sjalotten
  • 2 kleine tomaten
  • in plakjes gesneden salami of geitenkaas
  • een klont boter
  • mespuntje zout
  • 1/2 kopje geraspte kaas
  • 1 theelepel oregano
  • olijven en rucola naar wens    

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak de kool met knoflook en zout al roerende totdat de kool zacht is geworden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er eerst de eieren en daarna de bloem door. Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal of pizzabakvorm. Bak de 'pizza' in een voorverwarmde oven eerst 10 min. op 175ºC.

Beleg de 'pizzabodem' daarna met plakjes kaas of salami, tomaat, sjalotten, olijven, rucola en strooi er oregano en geraspte kaas overheen. Bak de 'pizza' nog ongeveer een half uur tot ze licht gebruind is.

 

En smullen maar!