Bloemkool, Kastanje en Salie cake

Ingrediënten voor 10-12 personen

  • 500 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 eetlepel olie
  • 25 gram boter
  • 1 ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • klein bosje verse salie, de helft van de blaadjes heel gelaten, de rest gehakt
  • 180 gram gekookte kastanjes, 2/3 gehakt, de rest gehalveerd
  • 100 gram bloem
  • 100 gram polenta
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • 150 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 8 grote eieren, losgeklopt

Bereidingswijze

Kook de linzen met laurierblad en bonenkruid volgens gebruiksaanwijzing bijna gaar, laat ze in een vergiet uitlekken. Bak in een pan de 2 teentjes knoflook snel bruin. Doe de linzen erbij, de tomaat of tomatenpuree en het citroensap en een scheutje water. Laat het nog even pruttelen. De linzen mogen niet te vochtig zijn. Snij de prei in ringetjes, was ze en laat goed uitlekken. Fruit de ui  op laag vuur glazig. Voeg de kerrie toe en bak even mee. Voeg de prei toe en roerbak een paar minuten. Meng voorzichtig de linzen door de prei en de geraspte wortel 

 

 de geraspte wortel Breng op smaak met zout en peper .Gebruik de walnoten en cherrytomaatjes ter garnering. Ook lekker met  sla en komkommer.

Roer de bloemkoolroosjes en het uimengsel erdoor. Giet in de springvorm. Leg de hele salieblaadjes en de halve kastanjes erop. 

Bak 40 minuten in de oven tot goudbruin.