Team Naturijn vertelt

Werken bij Natuurwinkel Naturijn is leuk en afwisselend. Je staat de hele dag tussen mooie producten en er is veel persoonlijk contact met de klanten. Althans, dat vinden de vaste medewerkers van de ènige biologische supermarkt in Culemborg. José, Moniek en Annemarie vertellen wat zij zoal doen in de natuurwinkel aan de Prijssestraat 6.


José

José vindt de afwisseling het leukst bij Naturijn. "Want je doet de hele dag niet één specifiek ding. Elke maandag komen de aanbiedingen binnen. Dan verander ik alles in de winkel en zet ik het leuk neer. Soms wil je producten onder de aandacht brengen. Elke week ligt er wel iets van de aanbiedingen om te zien en te proeven." Naast de afwisseling vindt José de persoonlijke contacten ook fijn. "De meeste klanten ken je wel. Je vraagt hoe het met ze gaat als er de gelegenheid voor is. Sommigen nemen alleen iets kleins mee, die komen voor het praatje." Ze glimlacht als ze vertelt over de studenten en andere tijdelijke medewerkers. "Soms is het gewoon super!"

Annemarie

"Ik heb verschillende taken. Vandaag zoek ik uit wat op de kar binnenkomt en vul ik de schappen bij. Verder verzorg ik de kaas- en brood afdeling. Zo snijd ik alle kazen. Wat ik het leukst vind om hier te werken? Dat je tussen allemaal producten staat die zijn gemaakt met respect voor mens, dier en natuur. Mooier kan je het niet hebben! Ik voel me hier ècht thuis." Sinds vorig jaar speelt ze in Schots -Ierse muziekgroep Meggies Wedding op de viool. Meggies Wedding treedt regelmatig op in en buiten de winkel.

"Ik vind het leuk om het in de winkel gezellig en feestelijk te maken."

Moniek

Moniek is hoofd van alle versgroepen. "Ik bestel alle groente, fruit, zuivel en brood. Daarnaast twee keer per week de droogwaren. Vooral groente en fruit vind ik leuk, want daar kan je lekker van eten." Koken is haar passie. Ik maak recepten van de groenten die in de aanbieding is. Dat inspireert de mensen om dingen uit te proberen die ze anders nooit zouden eten. Omdat ik vegetariër ben, is het bijna altijd zonder vlees." Als ze bestelt, dan kijk ze goed waar het product vandaan komt. "Zo kiezen we voor zoveel mogelijk lokaal en een product uit Nederland heeft de voorkeur. Verder laat ik niets invliegen. Dat past niet bij een biologisch product. Daarom komen de bananen alleen per boot."